Hírek

Jelölés Bátky Zsigmond-díjra

Felhívás 2017. jan. 10. - 2017. febr. 2.

A Népi Hagyományok Alapítvány kuratóriuma – a Néprajzi Múzeummal közösen – 2017-ben Bátky Zsigmond-díjjal és 200 ezer forintnyi pénzösszeggel jutalmazza a 2016-ban a néprajzi, antropológiai muzeológia, illetve az anyagi kultúra vizsgálatának bármely területén, bármilyen formában (cikk, könyv, kiállítás, fotó, film stb.) nyújtott kimagasló szakmai eredmény szerzőjét, illetve létrehozóját.

A díj adományozásáról a kuratórium dönt a beérkezett javaslatok alapján. A díjat és a pénzjutalmat 2017. március 5-én, a Néprajzi Múzeum Napján nyújtja át a Népi Hagyományok Alapítvány kuratóriumának elnöke és a Néprajzi Múzeum főigazgatója, amikor is az új Bátky-díjas előadást tart a díjazott témában.

Kérünk mindenkit, hogy a műre és a szerzőjére vonatkozó javaslatát és annak indoklását írásban (postán vagy e-mailben) juttassa el a kuratóriumhoz (Népi Hagyományok Alapítvány,1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.; illetve a szarvas@neprajz.hu e-mail címre). Javaslatot bárki tehet a fenti szempontok figyelembevételével a felhívástól kezdődően 2017. február 2-ig.

Dr. Bodó Sándor s.k., a Népi Hagyományok Alapítvány kuratóriumának elnöke

Dr. Kemecsi Lajos s.k., a Néprajzi Múzeum főigazgatója

JEGYEK