Múzeumpedagógia

Te is része vagy!

Utazó múzeumpedagógiai foglalkozás 2017. okt. 2. - folyamatosan
A kihelyezett múzeumi foglalkozás olyan környezeti és társadalmi jelenségekre hívja fel a diákok figyelmét, amelyek a Föld népességének egészét érintő következményekkel járnak.

A tudományok, a technika fejlődésének következtében az ember egyre inkább kiszakad a természetből, s ez a folyamat az ember-természet kapcsolatról való gondolkodást is jelentősen alakítja. Miként gondolkodunk egy fejlett technikai társadalomban, és miként gondolkodnak egy hagyományokon alapuló társadalomban az ember-természet viszonyáról? Milyen szerepet játszik az ember az ökológiai rendszerek átalakításában? Az emberi tevékenység milyen mértékben felelős a klímaváltozásért? Hol van a kollektív felelősség, vagy van-e ilyen? Mit tehet az egyén a globális káros környezeti hatások csökkentése érdekében?

A kb. 90 perces foglalkozás, előzetes időpont-egyeztetést követően, a jelentkező osztály iskolájában zajlik Koltay Erika múzeumpedagógus vezetésével.

Célközönség: 7-12. évfolyamos tanulók

Az utazó múzeumpedagógiai szolgáltatás ára budapesti iskolák számára 20.000 Ft, vidéki iskolák számára (utiköltséggel együtt) 40.000 Ft, amelyet az iskola átutatásos számla ellenében fizethet be.

Jelentkezés: Koltay Erika, koltay@neprajz.hu, 06 30 668 6614

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
JEGYEK