Programok

 MÉTA-BABA - Az első hónapok 

2024. máj. 24. 10:30 - 12:00

Milyen a baba fizikai közelségének megélése számotokra? Mennyire éreztétek könnyűnek/nehéznek a baba jelzéseinek olvasását? 


Érintett kiállítás: Istennel talállak, testvérem! – Cigány történetek

Helyszín: Néprajzi Múzeum – Budapest 1146, Dózsa György út 35  
Találkozópont: Néprajzi Múzeum – MÉTA múzeumpedagógiai tér (-2 szint)   

A Néprajzi Múzeum tárgyai segítségével mondókázva, beszélgetve és alkotásba öntve foglalkozunk a szülőség korai fázisával.   

Életkor: 0-3 év  
Max. létszám: 32 fő  

Kérjük a szülőket, hogy hozzanak a gyerekek számára váltóruhát.   

Jegyvásárlás

 

Hogyan épül fel egy MÉTA-BABA élményfoglalkozás?  

 1. MÚZEUM 
Közös mondókázással és ölbeli játékokkal hangolódunk a Néprajzi Múzeum tárgyainak megismerésére. A kiállításokat egy múzeumpedagógus segítségével fedezzük fel.   

 2. BESZÉLGETÉS 
Barátságos beszélgetőkörbe kapcsolódhatunk be Dr. M. Ribiczey Nóra (pedagógiai szakpszichológus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens) kérdései és segítő válaszai mentén, a Néprajzi Múzeum fényes Workshop terében.  

 3. ALKOTÁS  
Közös szülő-baba alkotás során mélyülhetünk el a különböző anyagok és textúrák felfedezésének örömében, maszatolva és tapicskolva élhetjük át a gyerekekkel közös aktivitás feltöltő erejét. A folyamat során a kiállításban felfedezett műtárgyak további rétegeit ismerjük meg. Minden alkalommal dr. Király Judit művészettörténész és szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens kíséri végig az alkotótevékenységet.  

JEGYEK