Programok

ELMARAD | Butellák régen és most - előadás és workshop Monori Anita porcelántervező művésszel és Bodnár Kata muzeológussal

Etnoshop workshop 2023. szept. 23. 10:30 - 12:30

A workshopot technikai okok miatt későbbi időpontban tartjuk meg. Rövidesen jelentkezünk az új dátummal.

Köszönjük a megértést!
A Néprajzi Múzeum csapata

A program időutazásnak ígérkezik a tradicionális és modern pálinkás butellák világába.
Bevezetőként Bodnár Kata muzeológus mini tárlatvezetésén ismerkedhetnek meg a résztvevők a Néprajzi Múzeum Kerámiaterében található tradicionális pálinkás butykosokkal, illetve ihletet gyűjthetnek a workshophoz is, amelyen majd elkészíthetik a saját tervezésű díszítéseiket a porcelán pálinkás poharaikra.

A téma modern átiratáról, Monori Anita porcelántervező művész/designer fog vetítéssel egybekötött előadást tartani, aki az Etnoshopban is megvásárolható pálinkás készleteiről és zseb palackjainak létrejöttéről fog mesélni.
Hogyan készültek ezek a kortárs porcelán design tárgyak? Milyen egy öntőforma? Milyen tervezési lépések vannak? Hogyan kapcsolható össze a modern technológia a kortárs kerámia készítéssel? Hogyan készülnek a minták és díszítések? - Ezekre az izgalmas kérdésekre is választ kapunk majd.

Az előadáshoz kapcsolódó workshop alatt pedig megismerkedhetünk olyan máz feletti dekorációs technikákkal, mint a stencil festés, stuffolás, tollal és ecsettel díszítés. A tervező által készített, díszítetlen porcelán pálinkás poharakra a résztvevők megtervezhetik és megfesthetik a saját mintáikat, melyekhez inspirációként a múzeum műtárgyai és az azokon szereplő motívumok szolgálnak. A workshopon egyszerűen, sütőben égethető festékeket fogunk használni.

A belépőjegy ára: 9800 Ft, mely tartalmaz 1 pár (2 db) - a művész által készített, díszítetlen porcelán pálinkás poharat, a dekoráláshoz szükséges festékeket és az eszközöket, valamint a Monori Anita és Bodnár Kata által tartott vetítéssel egybekötött előadást és mini tárlatvezetést.

Jegyvásárlás

Helyszín: Néprajzi Múzeum, Etknow co-working / Szalon

A program 10 éves kortól ajánlott.
 

JEGYEK