Reprodukciós szolgáltatások

Fénymásolás, fotószolgáltatás, digitalizálás, audiovizuális és hangzó anyagok másolása, valamint felhasználási feltételei

 

Tisztelt Látogatók!

A Néprajzi Múzeum költözését előkészítő munkálatok miatt az Etnológiai Archívum kutatószolgálata átmenetileg szünetel. Ez időszak alatt csak az Etnológiai Archívum online állományai (http://gyujtemeny.neprajz.hu/neprajz.start.php) kutathatók. Digitális másolatok rendelése továbbra is lehetséges az online állományokból az archivum@neprajz.hu emailcímen (+36/1/473-2413) a megfelelő űrlapok kitöltésével (https://neprajz.hu/gyujtemenyek/reprodukcios-szolgaltatasok.html).

Megértésüket köszönjük!

 

A kutató érvényes kutatási engedély birtokában, saját költségére, kutatási célra alkalmas méretű és minőségű másolatot kérhet a kutatott anyagról. Publikálásra, illetve további felhasználásra alkalmas minőségű másolat készítése csak külön felhasználási (közlési) szerződés megkötése esetén kérhető. A másolatok készítése és kiadása során a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény előírásait figyelembe kell venni.

Igénybe vehető reprodukciós szolgáltatások

  • meglévő másolat kérése a Digitális másolatgyűjteményből
  • fénymásolás (jelenleg ez a szolgáltatás nem elérhető)
  • szkennelés (jelenleg ez a szolgáltatás nem elérhető)
  • reprodukciós fényképkészítés (jelenleg ez a szolgáltatás nem elérhető)
  • műtárgyfotózás (jelenleg ez a szolgáltatás nem elérhető)

Reprodukciós szolgáltatások munkadíjai

 

A megrendelés módja: A személyes kutatómunkát követően a helyszínen kitöltött és aláírt, vagy e-mailben (archivum@neprajz.hu) eljuttatott megrendelőlap alapján történik a kért szolgáltatás teljesítése. A munkadíjról készpénzes vagy átutalásos számla kerül kiállításra, amelynek teljesítését követően van mód a megrendelés személyes átvételére, postázására vagy e-mailen történő elküldésére.

Fényképfelhasználási szerződés hiányában kutatási célokra csak kis felbontású nézőképet tudunk biztosítani!

Megrendelőlap fénymásoláshoz

Megrendelőlap digitális reprodukcióhoz (szkenneléshez, reprodukciós fényképhez, digitális másolat kikéréséhez)

Megrendelőlap műtárgyfotózáshoz

 

Fényképfelhasználás

Bármilyen publikáció (kiállítás, könyv, folyóirat, stb.) esetében a megrendelőnek szerződést kell kötnie a Néprajzi Múzeummal, amely a publikálás módját és a publikálás díjait (közlési díjat, szerzői jogdíjat) is tartalmazza. A nyomdai használatra alkalmas, nagyfelbontású, digitális képhez a számla kiegyenlítését követően juthat hozzá a megrendelő!

A különböző felhasználási típusokra érvényes közlési díjakat tartalmazó táblázat elérhető itt. Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy a fenti díjak a Magyarországon megjelenő, magyar nyelvű felhasználásra vonatkoznak. Idegen nyelvű publikációs szándékukat kérjük jelezzék előzetesen e-mailben (archivum@neprajz.hu).

A felhasználás további feltételeit az alábbi űrlapok tartalmazzák:

Közlési engedély fényképtári felvételek felhasználásához

Közlési engedély műtárgyfotók felhasználáshoz

 

Film- és videómásolás, kölcsönzés és felhasználás

Filmek, videók másolási munkadíjai

Bármilyen nyilvnos felhasználás esetében a megrendelőnek szerződést kell kötnie a Néprajzi Múzeummal, amely a publikálás módját és a publikálás díjait is tartalmazza. A nyilvános felhasználás esetén fizetendő kölcsönzési és felhasználási díjak táblázata elérhető itt. Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy a fenti díjak a Magyarországon megjelenő, magyar nyelvű felhasználásra vonatkoznak. Idegen nyelvű publikációs szándékukat kérjük jelezzék előzetesen e-mailben (archivum@neprajz.hu).

A felhasználás további feltételeit az alábbi űrlap tartalmazza:

Felhasználói szerződés filmfelvételek felhasználásához


Hangzóanyag átjátszása és felhasználása

Hangzóanyagok másolási munkadíjai

A hangzóanyagok nyilvános felhasználása a Néprajzi Múzeummal kötött egyedi megállapodás alapján történik.

 

További információ:

Etnológiai Archívum (földszint 16-os iroda), archivum@neprajz.hu, +36 (1) 473-2413

 

Kapcsolódó adatbázisaink