Reprodukciós szolgáltatások

Reprodukciós szolgáltatások

Fénymásolás, fotószolgáltatás, digitalizálás, audiovizuális és hangzó anyagok másolása, valamint felhasználási feltételei

 

 

Tisztelt Látogatók!

A Néprajzi Múzeum reprodukciós szolgáltatásai a költözés teljes befejezéséig korlátozottan érhetők el.

Megértésüket köszönjük!

 

Műtárgygyűjtemények

A felmerülő igények minden esetben egyedi elbírálásban részesülnek. Amennyiben a vonatkozó és érintett kulturális javakról már rendelkezik az intézmény megfelelő minőségű digitális változattal, úgy azt tudjuk szolgáltatni.

Azon kulturális javak értelmében, amelyek még nem rendelkeznek digitalizált másolati példánnyal, a szolgáltatás nem elérhető.

A reprodukció szolgáltatásokkal kapcsolatban az alábbi elérhetőségen érdeklődhet: photo@neprajz.hu

 

Etnológiai Archívum gyűjteményei

Az Etnológiai Archívumban digitális másolatok rendelése elsősorban  az online állományokból lehetséges, az archivum@neprajz.hu email címen a megfelelő űrlapok (közlési szerződés) kitöltésével.

 

Fényképfelhasználás

Bármilyen publikáció (kiállítás, könyv, folyóirat, stb.) esetében a megrendelőnek szerződést kell kötnie a Néprajzi Múzeummal, amely a publikálás módját és a publikálás díjait (közlési díjat, szerzői jogdíjat) is tartalmazza. A nyomdai használatra alkalmas, nagyfelbontású, digitális képhez a számla kiegyenlítését követően juthat hozzá a megrendelő!

Fényképfelhasználási díjak

Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy a fenti díjak a Magyarországon megjelenő, magyar nyelvű felhasználásra vonatkoznak. Idegen nyelvű publikációs szándékukat kérjük jelezzék előzetesen e-mailben (archivum@neprajz.hu).

A felhasználás további feltételeit az alábbi űrlapok tartalmazzák:

Közlési engedély fényképtári felvételek felhasználásához

Közlési engedély műtárgyfotók felhasználáshoz

 

Film- és videómásolás, kölcsönzés és felhasználás

Filmek, videók másolási munkadíjai

Bármilyen nyilvnos felhasználás esetében a megrendelőnek szerződést kell kötnie a Néprajzi Múzeummal, amely a publikálás módját és a publikálás díjait is tartalmazza. A nyilvános felhasználás esetén fizetendő kölcsönzési és felhasználási díjak táblázata elérhető itt. Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy a fenti díjak a Magyarországon megjelenő, magyar nyelvű felhasználásra vonatkoznak. Idegen nyelvű publikációs szándékukat kérjük jelezzék előzetesen e-mailben (archivum@neprajz.hu).

A felhasználás további feltételeit az alábbi űrlap tartalmazza:

Felhasználói szerződés filmfelvételek felhasználásához


Hangzóanyag átjátszása és felhasználása

Hangzóanyagok másolási munkadíjai

A hangzóanyagok nyilvános felhasználása a Néprajzi Múzeummal kötött egyedi megállapodás alapján történik.

 

További információ:

Etnológiai Archívum, archivum@neprajz.hu, +36 70 465 4092 

 

Kapcsolódó adatbázisaink

JEGYEK