Hírek

Papírbetlehem pályaművek a Múzeum aulájában

2016. dec. 16. - 2017. jan. 8.

A téli ünnepekhez kapcsolódóan a Néprajzi Múzeum Papír-Szín-Tér címmel pályázatot hirdetett papírbetlehemek készítésére iskolai csoportok és családok számára.

Felhívásunkra saját elképzelés alapján lehetett elkészíteni a betlehemi történet figuráit és díszletét.  A Néprajzi Múzeum pályázatára közel 60 pályamunka érkezett. Az alkotásokat Tasnádi Zsuzsanna, a Néprajzi Múzeum rajzgyűjteményének etnográfusa, Varga Ferenc rajzpedagógiai szakértő és Borsos Lőrinc Lilla festőművész értékelte.

Nagyon sok szép és igazán kreatív alkotást kaptunk, ezért a zsűri döntése alapján nem osztottunk ki külön első, második és harmadik díjat. A rengeteg pályamű közül, amelyek különböző intézményekből és szociális hátterű csoportoktól érkeztek, kiemeltük azokat a legkiválóbbnak tartott alkotásokat, amelyek helyezést értek el, és azokat a munkákat, amelyek valamiért nagyon különlegesek.

Kaptunk kiváló közösségi munkákat iskolai csoportoktól Sárospatakról, Kisvárdáról, Veszprémből, Debrecenből, Vokányból, Budapestről és agglomerációs körzetéből egyaránt. Külön lelkesedéssel töltött el minket, hogy sok egyéni gyermek és család alkotása is megérkezett. Minden betlehemen látszik, hogy szívvel-lélekkel-örömmel készültek, és áthatja őket a karácsonyi meghitt készülődés érzése.

A beérkezett pályaművekből összeállított kiállításunk 2017. január 8-ig a múzeum aulájában tekinthető meg. Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek a pályázaton, további sok örömöt kívánunk a közös alkotásokhoz.

Áldott, békés karácsonyt kívánunk!

JEGYEK