Hírek

Emlékek - Péntek 60+ a Néprajzi Múzeumban

Beszélgetés A szabadság kódjai – Jelek és jelképek a függetlenség jegyében című időszaki kiállításról 2016. okt. 28.

Havonta egyszer, péntekenként látogatásra és kötetlen beszélgetésre invitáljuk Önöket a Néprajzi Múzeumba. Egy csésze tea és hozzá való sütemény mellett egy-egy kiállításról, vagy közelgő ünnepről lesz szó. Itt nem csak a múzeumi szakemberek adnak át izgalmas, érdekes információkat - kíváncsiak vagyunk a résztvevők személyes tapasztalataira, élményeire is a témákkal kapcsolatban. Kérjük, ha van személyes emlékük, történetük, osszák meg velünk! Hozzanak képeket, tárgyakat, írásos dokumentumokat, vagy meséljenek nekünk! Reméljük, hogy a nálunk töltött idő kellemes, egyben hasznos is lesz, nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

2016. okt. 28. péntek, 14.00-16.00

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás az 1848-49-es és az 1956-os forradalom és szabadságharc összefüggéseire hívja fel a figyelmet.

Jeleket és jelképeket dolgoz fel a függetlenség jegyében. A kiállítás megtekintése után a forradalommal kapcsolatos személyes élményeiket, vagy a családi legendárium történeteit eleveníthetik meg egy csésze tea mellett.

Tárlatot vezet Dr. Kedves Gyula hadtörténész, kurátor. A beszélgetést vezeti: Lovas Judit kommunikációs főosztályvezető

Belépődíj: 300 Ft  
Információ: Bodnár Kata, bodnar@neprajz.hu, 06-30-5588022 vagy 06-1-4732439
Cím: Néprajzi Múzeum, 1055, Kossuth tér 12.
Megközelítés: A Néprajzi Múzeum Budapest központjában, az Országházzal szemben található és számos közlekedési eszközzel megközelíthető.
Metró: Az M2-es (piros) metróvonalon utazva a Kossuth Lajos téri megállóig.
Villamos: A 4-es és a 6-os villamossal a Jászai Mari térig, majd 2-es villamossal a Szalay utcai megállóig vagy a Jászai Mari térig, majd gyalog a Falk Miksa utcán keresztül a Kossuth térig.
Trolibusz: 15-ös busszal a Szalay utcai megállóig, majd a Szalay utcán át a Kossuth Lajos térig. A 70-es és a 78-as trolival a Kossuth Lajos téri végállomásig.

 

 

 

JEGYEK