Hírek

Péntek 60+ a Néprajzi Múzeumban

Karácsonyi ráhangoló a Betlehem"nagy dolgok a jászolnál történnek" című időszaki kiállításunkban 2016. dec. 12.

Havonta egyszer, péntekenként látogatásra és kötetlen beszélgetésre invitáljuk Önöket a Néprajzi Múzeumba. Egy csésze tea és hozzá való sütemény mellett egy-egy kiállításról, vagy közelgő ünnepről lesz szó. Itt nem csak a múzeumi szakemberek adnak át izgalmas, érdekes információkat - kíváncsiak vagyunk a résztvevők személyes tapasztalataira, élményeire is a témákkal kapcsolatban. Kérjük, ha van személyes emlékük, történetük, osszák meg velünk! Hozzanak képeket, tárgyakat, írásos dokumentumokat, vagy meséljenek nekünk! Reméljük, hogy a nálunk töltött idő kellemes, egyben hasznos is lesz, nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2016. december 16. péntek, 14.00-16.00
Karácsonyi ráhangoló a Betlehem"nagy dolgok a jászolnál történnek" című időszaki kiállításunkban.


A betlehemet, a régi falusi karácsonyok országszerte elterjedt ünnepi szokásának, a betlehemjárásnak legfontosabb kellékét a sokféle hordozható építményt és kellékeit mutatja be, a hozzá kapcsolódó karácsonyt köszöntő szokások felidézésével. Régi karácsonyok városon és falun. Önöknél hogy volt - készülődés, áhítat, ételek, szokások, ajándék? Karácsonyi süteménnyel várjuk vendégeinket. Apró ajándékot készíthetnek szeretteiknek és kicserélhetik kedvenc karácsonyi ételük vagy süteményük receptjét is.


Vezet és beszélget: Koltay Erika és Bodnár Kata

Belépődíj: 300 Ft  
Információ: Bodnár Kata, bodnar@neprajz.hu, 06-30-5588022 vagy 06-1-4732439
Cím: Néprajzi Múzeum, 1055, Kossuth tér 12.
Megközelítés: A Néprajzi Múzeum Budapest központjában, az Országházzal szemben található és számos közlekedési eszközzel megközelíthető.
Metró: Az M2-es (piros) metróvonalon utazva a Kossuth Lajos téri megállóig.
Villamos: A 4-es és a 6-os villamossal a Jászai Mari térig, majd 2-es villamossal a Szalay utcai megállóig vagy a Jászai Mari térig, majd gyalog a Falk Miksa utcán keresztül a Kossuth térig.
Trolibusz: 15-ös busszal a Szalay utcai megállóig, majd a Szalay utcán át a Kossuth Lajos térig. A 70-es és a 78-as trolival a Kossuth Lajos téri végállomásig.

JEGYEK