Hírek

Buzuki - Az újkori görög szimbólum

Ünnepélyes hangszerbemutató, örömzene és görög táncház 2017. jan. 13.

A Hónap műtárgya januárban Panagiotisz Varlasz hangszerkészítő mester alkotása, egy különleges mesterbuzuki, melyet a Néprajzi Múzeumnak készített.  Január 13-án, pénteken ezt az ajándékot nem csupán bemutatjuk, de meg is szólaltatjuk. Neves zenészek közreműködésével megismerhetjük a hangszer történetét és különleges hangzását.

2017. január 13-án, pénteken 17-19 óráig várjuk az érdeklődőket egy tartalmas, minden korosztály számára izgalmas programra.

A hangszer történetének, a görög zenei kultúrában elfoglalt helyének bemutatása mellett buzukiművészek adnak ízelítőt sokszínű hangzásából. Különleges előadásra kerül sor a magyar-görög nemzetbarátság jegyében: a Rajkó Művészegyüttes Mandzurakisz Szarandisz buzukiművésszel eljátssza Vittorio Monti „ Csárdás”  című darabját.  
A Sirtos Együttessel görög táncházat tartunk, és kézműves foglalkozások keretében a napjainkban is élő, népszerű,  antik motívumok gazdag világát jelenítjük meg különféle anyagok felhasználásával. 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata támogatásával valósul meg.

A részvétel ingyenes.


A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

JEGYEK