Hírek

MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT polgári tagozata kitüntetést vett át Vágvölgyi Márta

A kitüntetést a Néprajzi Múzeum kiegyensúlyozott működését biztosító színvonalas munkája elismeréseként kapta az intézmény nyugalmazott gazdasági igazgatója

Az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés f ) pontja, illetve a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 18. § (1) bekezdése alapján – a miniszterelnök előterjesztésére a Néprajzi Múzeum kiegyensúlyozott működését biztosító színvonalas munkája elismeréseként Vágvölgyi Márta, a Néprajzi Múzeum nyugalmazott gazdasági igazgatója részére MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT polgári tagozata kitüntetést adományozott (Áder János köztársasági elnök, ellenjegyezte Orbán Viktor miniszterelnök).

"A Néprajzi Múzeum gazdasági igazgatójaként 2011-től rendkívül bonyolult működési feltételek között is kiemelkedő következetességgel és elkötelezettséggel végezte vezetői feladatait. Meghatározó szerepe volt abban, hogy a nemzeti kulturális értékek egyik legfontosabb közgyűjteménye mindvégig biztonságos és fegyelmezett gazdálkodási körülmények között működött. Az érvényes kormányhatározatoknak megfelelően költözést folytató Néprajzi Múzeum működőképességének fönntartása, illetve a speciális kihívásokra adott gazdasági és pénzügyi megoldások végig vitelében nagy szerepe volt Vágvölgyi Mártának. A közjó szolgálatában végzett elkötelezett munkássága, illetve közpénzügyi és gazdálkodási menedzserként folytatott tevékenysége példaértékű volt mindvégig. Az intézmény önálló gazdálkodását szabályzó kormányhatározat előkészítése során a gazdasági igazgató szakmai háttérmunkája kiemelkedő jelentőségű volt. Az állami közgyűjteményben végzett munkájában komoly segítséget jelentett a másfél évtizednyi önkormányzati közigazgatási intézményben szerzett tapasztalata is. Vágvölgyi Márta tapasztalataira a Néprajzi Múzeum vezetésének a későbbiekben is nagy szüksége lesz. Az állami kitüntetés is segítheti közvetíteni az intézmény érdekében elkötelezett nyugdíjas gazdasági igazgató felé munkásságának elismerését.

Vágvölgyi Márta értékes munkásságának elismerése kiváló alkalom az egyes állami és önkormányzati intézmények működőképességét és színvonalas eredményeit a háttérből támogató, esetenként nehezen pótolható szakemberek szerepére felhívni a figyelmet.”

http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK19143.pdf

 

Hivatalos életút.