Hírek

Múzeumok Majálisa a megújult Múzeumkertben

A Néprajzi Múzeum kisfilmekkel és a Mozaik Múzeumtúra programjában várja a majálisozókat 2019. máj. 18. - 2019. máj. 19.

A Néprajzi Múzeum kezdettől jelen van a Múzeumok Majálisa fesztiválon bemutatkozó közgyűjtemények között. Idén rendhagyó módon, elsősorban a költözését előkésztíő munkálatokat bemutató kisfilmeken  keresztül szeretné közelebb vonni az érdeklődőket, megismertetve őket az aktuális folyamatokkal, tudományos eredményekkel is.

A Mozaik Múzeumtúra programjában munkatársaink vezetik az Idő-járat című játékos felfedező-programot. A gyerekeket és családjaikat kalandos utazás várja, amelyben a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításainak műtárgyain és a Majálison bemutatkozó intézményeken keresztül ismerkedhetnek a Mozaik Múzeumtúra Roadshow állomásaival, illetve a Néprajzi Múzeum jelenkorkutató tevékenységével. Ebben segíti a kicsiket és nagyokat egy színes felfedezőlap és a Néprajzi Múzeum demonstrációs gyűjteményének kézbe fogható, felpróbálható tárgyai is. A játék alapja egy mese, amelynek fonalát a gyerekek és felnőttek szőhetik tovább. Adott idő áll rendelkezésre a percekből és évszámokból adódik minden újabb lépés. Mindenkit vár az Idő-járat!

A Mozaik Múzeumtúra programja innen érhető el.

JEGYEK