Hírek

Végéhez közeledik a #karanténtárgyak online gyűjtőkampány

Vasárnapig még fogadjuk a beküldéseket!

A kijárási korlátozások az ország nagyobb részén már két hete, Budapesten pedig hétfőtől megszűntek. Vége tehát a karanténnak, annak az időszaknak, amelynek dokumentálását a #karanténtárgyak online gyűjtőkampány céljául tűzte ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy a tárgy/történet/gyűjtés is a végéhez közeledik: május 24-ig, e hét vasárnapjáig fogadjuk még a beküldéseket a karantentargyak@neprajz.hu e-mail címen.

Sanyimacska szembeszáll a koronavírussal
Sanyimacska szembeszáll a koronavírussal

A felhívásra eddig mintegy 180 karanténtárgyat és kapcsolódó történetet küldtek be. Vannak köztük rövidek és hosszúak, viccesek és szomorúak, reményt adók és elkeserítők, közelről és távolról érkezők. A tárgyak sokszínű, egyedi lenyomatát adják az elmúlt hetek közös tapasztalatának.

Kávé, ami otthon tart
Kávé, ami otthon tart

A következő időszakban munkatársaink azon fognak dolgozni, hogy minden beküldőtől közzé tegyünk legalább egy #karanténtárgyat a kampány Facebook csoportjában. A távolabbi jövőben pedig kidolgozzuk azt a formát, amivel a beérkezett anyag tárolhatóvá és a nagyközönség számára hosszabb távon is hozzáférhetővé válik.

Effektpedál
Effektpedál

Vasárnapig tehát még mindenkinek van ideje, hogy megossza velünk az eddig halogatott vagy újonnan felfedezett #karanténtárgyát! A múzeum nevében köszönjük minden beküldő fáradtságát, együttműködését!

 

JEGYEK