Hírek

#karanténtárgyak

A Néprajzi Múzeum gyűjtőkampánya

A #karanténtárgyak a Néprajzi Múzeum online gyűjtőkampánya. Társadalmi múzeumként feladatunknak tartjuk a kortárs társadalmi és kulturális jelenségek vizsgálatát. A #karanténtárgyak kampány célja, hogy közösen dokumentáljuk a koronavírus miatt megváltozott hétköznapokat a tárgyi világon keresztül. Segíts, hogy a múzeum száz év múlva is megmutathassa, milyen volt a karantén idején élni 2020-ban!

A csoport tagja lehet bárki és karanténtárgy lehet bármi:
- ami otthon tart;
- ami kijuttat;
- ami korlátoz;
- ami szabaddá tesz;
- ami hiányzik;
- ami védelmez;
- ami veszélyt jelent;
- amit megtaláltál;
- amit elvesztettél;
- amit megszereztél;
- amit kidobtál;
- amit létrehoztál;
- amit átalakítottál;
- ami kifejezi a karanténnal kapcsolatos érzéseidet, gondolataidat;
- ami nem egészen tárgy, de mégis a karantén miatt lett része életednek;
és bármi, amire mi nem gondoltunk, de szerinted bekerülhet a #karanténtárgy gyűjteménybe.

Ha megvan a tárgyad vagy nem-tárgyad, készíts róla fényképet, meséld el a történetét az általad választott formában és eszközzel, majd küldd el a karantentargyak@neprajz.hu e-mail címre!

Kérjük, hogy a levélben jelöld meg, a fentiek közül melyik kategóriába sorolnád be a karanténtárgyadat! A beérkező fotókat a történettel és a beküldő nevével rövid időn belül közzétesszük ebben a csoportban, valamint archiváljuk a Néprajzi Múzeumban, esetleges későbbi felhasználás céljából, amit veled is egyeztetünk. Amennyiben nem szeretnéd, hogy a nevedet közzétegyük, vagy a tárgyad fotóját archiváljuk, kérjük, jelezd felénk első leveledben.

A #karanténtárgyak gyűjtőkampány adatkezelési tájékoztatója.

JEGYEK