Virtuális Mozaik Múzeumtúra

Elindult a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala

Napjainkban, a zárva tartó múzeumok számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal. A Mozaik Múzeumtúra weboldalán egyedülálló módon, ezeket a hazai digitális múzeumi tartalmakat gyűjtötték össze minden kultúrakedvelő számára, hogy könnyebben vészelje át ezt az időszakot. Az új oldallal a pedagógusoknak is segítséget kívánnakk nyújtani a digitális oktatáshoz.

Az oldalon a lehető legsokszínűbb tartalmakat jelenítik meg a múzeumi partnereink segítségével, már most közel 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok. Az egyszerű felhasználhatóság érdekében az oldalon megjelenő tartalmakat #hashtagekkel látták el, így a funkció segítségével különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére lehet szűrni, és így első kézből juthatnak az érdeklődők a számukra legfontosabb információkhoz. A szűrés után megkapják a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára jutnak el.

Az oldal az alábbi linken érhető el: http://www.mozaikmuzeumtura.hu/virtualismuzeumtura
Fontos, hogy tartsuk be a járvány alatt az előírtakat, az utcai barangolás helyett maradjunk otthon, kapcsoljuk be a számítógépet, kalandozzunk a virtuális múzeumtúránkon, fedezzük fel az ország sokszínű kiállításait, hiszen múzeumba menni – online is - jó!


Bővebb információk a Mozaik Múzeumtúráról
• Weboldal: http://www.mozaikmuzeumtura.hu/
• Facebook: https://www.facebook.com/mozaikmuzeumtura/
• Instagram: https://www.instagram.com/mozaikmuzeumtura/

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósúl meg, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában.