Hírek

14. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia

A Néprajzi Múzeumban rendezik meg a Frissek, fiatalok! című 14. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási Módszertani Központ (MOKK) 2022-ben immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg az Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát, melyre 2022. november 7-8-án a Néprajzi Múzeumban kerül sor. Az esemény társszervezője a Néprajzi Múzeum, mely idén májusban nyitotta meg újra kapuit új épületében, a Liget Budapest projekt részeként a Városligetben.

A 2022. évi Múzeumok Őszi Fesztiválját lezáró országos szakmai rendezvényt Frissek, fiatalok! címmel rendezzük meg, reflektálva az idén zajló Ifjúság Európai Évére is.

A konferencia témaválasztásában illeszkedik a 2022-ben Ezt mind fenntartjuk! mottóval szervezett Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat gondolatiságához és kiemelt tematikájához is. A 16 + Több, mint múzeum című témakör rávilágít, hogy a múzeumok miként képesek kreatívan közreadni az általuk őrzött kincseket és tudást a fiataloknak, bevonva őket a múzeumi fenntarthatóság átgondolásába.

A kétnapos szakmai rendezvényen a hazai muzeális intézmények ifjúsági korcsoportnak szóló kínálatát tekintjük át, a célcsoport és a múzeumok változatos kapcsolódási pontjait térképezzük fel. Arra is választ keresünk, hogy a muzeális intézmények miként tudnak kapcsolódni az ifjúsággal kiemelten foglalkozó szervezetekhez, kezdeményezésekhez, trendekhez, milyen példaértékű együttműködéseket sikerült eddig megvalósítaniuk ezen a területen. Egy beszélgetés, illetve vitafórum keretében szó lesz a társadalmi fenntarthatóság és múzeumpedagógia metszéspontjairól, különös tekintettel a múzeumi környezetben teljesíthető iskolai közösségi szolgálatra. Az első nap érdekes, helyszínspecifikus múzeumpedagógiai bemutató programokkal zárul a Néprajzi Múzeumban és a közelében található muzeális intézményekben. A második napon két szekcióban nyílt felhívásra beérkezett múzeumi és múzeumpedagógiai jó gyakorlatokat ismerhetnek meg a résztvevők.

Részletes program a MOKK honlapján!

 

A múzeum megközelítésével, a Néprajz Múzeum tereinek használatával kapcsolatos információk:

Tömegközlekedéssel érkezőknek 

Gépkocsival érkezőknek

Segítséggel élőknek

Étkezés, vásárlás

Alaprajz

Még több információ

JEGYEK