Hírek

Családbarát munkahely címet nyert a Néprajzi Múzeum

2022. márciusában nyújtottuk be az „Új távlatok a munkahelyi közösségért” című projektünket a Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására meghirdetett pályázatra. A Kulturális és Innovációs Minisztériumtól 2022. november 24-én kaptuk az értesítést, hogy elnyertük a Családbarát munkahely címet és vele 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapunk a terveink megvalósításához.

A pályázat célja olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

A pályázat nyerteseként jogosulttá váltunk a „Családbarát Munkahely” cím használatára.

Néhány pont a kedvezmények és juttatások közül melyeket a munkavállalóink és gyermekeik részére biztosítunk és a pályázatunk részeként nyújtottunk be:

  • gyermek születése esetén a Múzeumban dolgozó szülő 100 ezer Ft összegű támogatás kap,
  • együttműködési megállapodást kötöttünk egy közeli óvodával,
  • jogi segítségnyújtás magánéleti problémák megoldására is,
  • Mikulás ünnepség megrendezése a 18 év alatti gyermekek részére,
  • apáknak jogszabályi kereten túli pótszabadság biztosítása,
  • otthoni munkavégzés támogatása betegség és beteg hozzátartozó esetén,
  • részmunkaidőben történő foglalkoztatás magánélettel összefüggő körülmények okán,
  • táborokban való kedvezményes részvétel lehetősége.

 

Részlet a pályázati kiírásból:

A pályázat segítséget kíván nyújtani az élet két kiemelt fontosságú területén: a családi élet és az alkotómunka minél finomabb összehangolásában. A családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése alapvető érdeke a munkaadóknak, hiszen kiegyensúlyozott munkaerővel jóval hatékonyabban lehet dolgozni; a munkavállalóknak, mivel családi életük és munkájuk harmonikusabbá, életük kiegyensúlyozottabbá válik; s közvetetten az egész társadalomnak -hiszen a gyarapodó családok és az értékteremtő munka a nemzet két legfontosabb erőforrása.

Mindezek szellemében a pályázat támogatni kívánja azokat a családbarát munkahelyi gyakorlatokat és politikákat, a munka és családi élet összehangolását elősegítő intézkedéseket és fejlesztéseket, melyek hozzájárulnak e cél hatékony megvalósulásához. A pályázat nyertesei jogosulttá válnak a „Családbarát Munkahely” cím használatára is a támogatói okiratban meghatározott feltételek szerint.

JEGYEK