Hírek

Minisztériumi elismerésben részesült a Néprajzi Múzeum a Magyar Néprajzi Társaság Napján

A Néprajzi Múzeum, a Néprajzi Társaság és a kolozsvári Kriza János Néprajzi Társaság október 27-én Budapesten közös gyűlést tartott. A Magyar Néprajzi Társaság hagyományteremtő szándékkal ekkorra hirdette meg az első Magyar Néprajzi Társaság Napját. A dátum szimbolikus, hiszen 1889-ben az alapítók ezen a napon tartották meg az első rendes közgyűlést.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az eseményen adta át Csák János Kulturális és Innovációs Miniszter elismerő oklevelét a Néprajzi Múzeum közgyűjteményi kollektívája részére az intézmény kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként. Mint elmondta, a Néprajzi Múzeum sikeresen valósította meg Magyarország legnagyobb múzeumi költözési feladatát, melynek komplexitása és rövid határideje nemzetközi sztenderdet teremtett, amit a májusban megrendezett nemzetközi konferencia is igazolt. A gyűjtemény méltó otthonba való költöztetése nagy szakértelmet és áldozatos munkát igényelt, mely példaértékű teljesítményért köszönet illeti a múzeum munkatársait.

Az államtitkár emellett kiemelte a múzeum határon túli magyar intézményekkel való együttműködésének jelentőségét, valamint a fiatal korosztály hatékony megszólításának fontosságát is a kulturális értékeink közös megőrzése és továbbvitele érdekében.

JEGYEK