Hírek

Több mint 100 ezren élvezték a Néprajzi Múzeum tárgyait, játékait Szöulban

Egy napom története-Képek Magyarországról

Szöuli Történeti Múzeum, 2022. június 17.-2022 szeptember 12. 

A Néprajzi Múzeum Egy napom története-Képek Magyarországról című kiállítása népszerű volt a koreai közönség körében. A kiállítást 106 715 látogató tekintette meg Szöulban. A vendégkönyvek bejegyzéseinek áttekintése alapján a látogatók döntő többségének tetszett a kiállítás és többen kaptak kedvet a magyar kultúra megismeréséhez vagy éppen egy magyarországi utazáshoz. Hazánk kultúrájának megismerését különösen segítették azok a programok, amelyek a Szöuli Liszt Intézet-Magyar Kulturális Központ és a Történeti Múzeum együttműködésével valósultak meg. A kiállításhoz kapcsolódó 5 programon is több százan vették részt. Koreában 66, a hazai médiában 5 sajtó megjelenése volt a tárlatnak. Jelenleg folyamatban van egy, a kiállításhoz kapcsolódó pályázat, amely 10-14 éves koreai és Magyarországon élő koreai gyerekeknek szól. Diákpályázat | Néprajzi Múzeum (neprajz.hu).

Az időszaki kiállítás lebontását követően az intézmények honlapján elérhetők a kiállításról készített VR vezetések. (서울역사박물관 (smohmedia.org)  

Az Egy napom története-Képek Magyarországról című kiállítás következő helyszíne Daegue-ban a Bangjja Yugi  Múzeumban lesz, ahol 2023. január 27. - június 11. között látható majd. Köszönjük a koreai munkatársaknak a kiállítás megvalósításához, népszerűsítéséhez nyújtott munkáját.