Hírek

Először a Kolozsvári Magyar Napokon a Néprajzi Múzeum

TÉR – IDŐ – TÖRTÉNET

A Néprajzi Múzeum Európa jelentős szakmúzeuma, új épületének köszönhetően pedig a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye. A múzeum történetének 150 éve alatt közel negyedmillió műtárgyat, több millió oldalnyi pótolhatatlan archívumi anyagot, többszázezres fotótárat, óriási szakkönyvtárat magába foglaló hatalmas gyűjteményt hozott létre.

A Kolozsvári Magyar Napokon a múzeum egyedülálló kollekciójára alapozva egyfajta „múzeumsűrítményt” kíván létrehozni: ízelítőt ad az aktuális, színes időszaki kiállításokból és a múzeumban felhalmozott tudáskészletből, összesűrítve időt és teret, egyszerre mutatva meg a jelen és távoli korok és kultúrák kincseit.

Kolozsváron a Farkas utcában a Múzeumi sétányon megjelenik a zárvatartás alatti gyűjteménygyarapodás válogatása, Erdős Kamill romológus érzékeny fotói, a Szöuli Történeti Múzeum ősszel nyíló budapesti kiállítása, az ott debütált, két diáklány napját közel 100 év különbséggel bemutató Egy napom című tárlat, vagy dél-amerikai indiánok egy kortárs brazil fotográfusnő szemével. A Néprajzi Múzeum sátrában a látogatók hagyományos koreai viseleteben készült fotókat készíthetnek, papírjátékokat próbálhatnak ki, valamint muzeológusoktól hallhatnak érdekességeket a kiállítások tartalmairól és háttérinformációiról. 

A következő hétvégén a Nemzetközi Népismereti Filmszemle vetítése és díjátadása zajlik Sztánán, további etnográfiai tartalmakért érdemes oda is ellátogatni.

***

A Néprajzi Múzeum standjára látogatók nyereményjátékon is részt vehetnek, amennyiben

  • beöltöznek viseletbe és ezt közösségi oldalukon közzé teszik fotó formájában, jelölve rajta a Néprajzi Múzeumot, és
  • bemutatják a közzétett fotót
  • e-mail címüket a kis bödönbe bedobják
  • minden nap 17:30-kor kisorsolásra kerül helyben 5 múzeumi ajándékcsomag, amelynek tartalma:
  • épület képeslapkönyv 
  • fehér bögre 
  • Kimono sminktükör (Megérkeztünk kiállítás)
  • Kimono jegyzetfüzet (Megérkeztünk kiállítás)
  • múzeumi ceruza
  • mindez egy múzeumi táskában

Fontos, hogy helyben kell átvenni a csomagot, aki nem tudja átvenni a fesztivál 4 napja alatt, annak nem áll módunkban elpostázni. A játékban való részvétellel és a mail cím megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a beöltözött fotójukat a közösségi médiában, weboldalunkon és esetleg és hírlevélben felhasználjuk kommunikációs célra.

A játék menete 

A Nyereményjáték 2023. augusztus 17-től, a Kolozsvári Magyar Napok, Múzeum utcájában megvalósuló Néprajzi Múzeum kitelepülésig, azaz augusztus 20-ig tart.  

A Szervező standjánál koreai viseletbe öltözhetnek be az érdeklődők. A beöltözött emberek emlékként egy múzeumi fotókeretbe tett fotót vihetnek haza. A játékban akkor vesznek részt, ha a beöltözés tényét, annak telefonnal vagy bármi más módon készített fotóját, szelfijét saját közösségi média oldalukon közzéteszik, megjelölve rajta a Néprajzi Múzeumot helyszínként, majd ezt bemutatják a Szervező helyszíni személyzetének. E-mail címük megadásával kerülnek be a sorsolásba. 

A Szervező, a játék időtartama alatt naponta 5 nyertest sorsol: 2023. augusztus 17-20. között. 

A játékban való részvétel feltétele a fotó megosztása, a Múzeum megjelölése, illetve egy létező  e-mail cím megadása. Egy e-mail címről egy alkalommal lehetséges a kitöltés. Amennyiben a játéklapon nem valódi e-mail címet ad meg a játékos, úgy a Nyereményjátékban nem vehet részt.  

A játékszabálynak megfelelően a kitöltők között 5 db/nap múzeumi ajándékcsomagot sorsolunk ki.  

 

Sorsolás és értesítés

A nyerteseket személyes jelenlét mellett a helyszínen, illetve aznap este e-mailen keresztül a Szervező értesíti, a nyerteseknek a sorsolás helyszínén, a kitelepülés ideje alatt, legkésőbb augusztus 20. este 18:00 óráig van lehetőségük átvenni a nyereményt a Néprajzi Múzeum standjánál. Ha ez nem történik meg, akkor a nyertes elveszíti a jogosultságát a nyereményre. Szervező az át nem vett nyereményeket nem postázza, azok csak személyesen vehetők át a helyszínen. A játékban való részvétellel a Résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy az elkészült fotókat a Néprajzi Múzeum online kommunikációjában felhasználja. 

A nyereményjáték szabályzata letölthető ITT.