Hírek

Így épül a Néprajzi Múzeum gyűjteményi állandó kiállítása

Ezen az oldalon összegyűjtjük azokat a megjelenéseket, amelyek alapján bárki követheti, miként épül a Néprajzi Múzeum 3000 négyzetméteres állandó gyűjteményi kiállítása.

2024. július közepére a 3602 műtárgy teljes egészét az intézmény munkatársai a Gyűjteményi Központban már becsomagolták, majd a helyszínre szállították, ahol azokat ki is csomagolták. A műtárgyak 80 százaléka a végleges helyére került, hogy ősszel minden eddiginél nagyobb kiállításon mutatkozzak be a Néprajzi Múzeum magyar és nemzetközi gyűjteményei.

A nagyszabású, nyolc tematikára osztott tárlat történetileg változó nézőpontokat tár fel. A nagyívű kiállítás nem egyetlen történetet mesél el, hanem számos téma mentén fedezhetik fel a látogatók a magyar hagyományainkat és más népek kultúráját. A bemutatón a gyűjteménybe került műtárgyak élete, a szakemberek terepmunkája, a múzeum története, a népművészet is fókuszba kerül, miközben a művészet és az etnográfia viszonyáról, az őstörténeti kutatásokról, az örökség fogalmáról is képet kapnak a látogatók.