Hírek

Közösségi Múzeum díjátadó és konferencia a Közösségek Hete 2024 keretében

Immár hatodik alkalommal ítéli oda a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási Módszertani Központ (MOKK) a Közösségi Múzeum elismerő címet azon muzeális intézményeknek, amelyek „közösségi alapon” működnek, azaz bevonják munkájukba a helyi lakosságot, civil szervezeteket és egyéb partnereket. A MOKK 2019-ben a Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás című európai uniós projekt keretében kezdeményezte a „Közösségi Múzeum” elismerő cím bevezetését. Az elismerést eddig 39 muzeális intézmény vehette át. 

2024-ben a MOKK által az eddigi tapasztalatok alapján megújított elismerő cím átadására a május 20. és 26. között zajló országos rendezvénysorozat, a Közösségek Hete keretében kerül sor. A díjátadónak és az ezt követő konferenciának a Néprajzi Múzeum ad otthont.

A sajtónyilvános eseményre szeretettel várjuk a múzeumi szakembereket, köztük a Közösségi Múzeum elismerő címet már elnyert intézmények munkatársait, valamint a múzeumokkal együttműködő kulturális intézmények, civil szervezetek és a múzeumok fenntartóinak képviselőit. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szervező: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási Módszertani Központ

Társszervező: Néprajzi Múzeum

A Közösségek Hete a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ szervezésében, az Országos Széchényi Könyvtár, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésével valósul meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

Az eseményen való részvétel ingyenes, és regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni az itt elérhető regisztrációs felületen lehet 2024. május 16. 16 óráig. (A férőhelyek betelése esetén a regisztráció hamarabb lezárulhat.)

Helyszín: Néprajzi Múzeum, Budapest, Dózsa György út 35, 1146

Tervezett program