Kiállítás

World Press Photo 2006

2006. szept. 30. - 2006. okt. 29.
A World Press Photo kiállítás a mai világ legátfogóbb tükre, amely nemcsak a vizuális kultúra, de a mai történelmi ismeretek szempontjából is igen fontos szerepet tölt be; túlzás nélkül állítható, hogy Budapest egyik legnépszerűbb kulturális eseménye.


A World Press Photo Hollandiában, 1955-ben alapított, független nonprofit szervezet. Fő célja a hivatásos sajtófotósok munkájának támogatása és népszerűsítése szerte a világon. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát.


A World Press Photo szervezet minden évben megrendezi a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotóversenyét. A díjazott fotókból egy vándorkiállítás készül, amelyet évről évre több mint egymillió ember tekint meg a világ harmincöt országában. A díjnyertes alkotásokat bemutató évkönyv hét nyelven jelenik meg. Az adott esztendő legkiválóbb munkáit felvonultató évkönyv egyszerre kiállítási katalógus és érdekfeszítő önálló dokumentum. A World Press Photo évi rendes eseményei között egyre nagyobb szerepet játszanak az oktatási programok.

Főszponzor: Winterthur
Szponzorok: Magyar Fejlesztési Bank Rt., Pro Cultura Urbis Közalapítvány, Malév, Royal Netherlands Embassy, Herber Hausner Kft., Artotel, Novoprint Rt.
Médiatámogatók: MTI, HVG, Magyar Hírlap, 168 Óra, RadioCafe, Reflex magazin

A kiállítás szervezője Révész Tamás, Herald Kiadó, a World Press Photo Nemzetközi Tanácsadó Testületének ügyvezetője

A World Press Photo hivatalos angol nyelvű honlapja: www.worldpressphoto.nl

 

 

JEGYEK