Kiállítás

Élő népművészet

A Hagyományok Háza vendégkiállítása 2015. okt. 29. - 2016. márc. 27.

A XVI. Országos Népművészeti Kiállítás pályázati felhívására népművészeti egyesületek, alkotócsoportok, népi kézműves egyéni alkotók, népművészet mesterei, ifjú mesterei, népi iparművészek pályáztak. A kiállításra meghívást kaptak az idei országos pályázatok legjelesebbjei, valamint a legkiválóbb műhelyek, iskolák is, melyek szakmai kisugárzása az egész országra példaadóan kihat. A kiállítást ötévente rendezik meg, és az elmúlt évek legmívesebb kézműves alkotásait mutatják be, amelyek motívum- és formavilágát az alkotók a magyar népművészetből merítették és a 21. század embere számára készültek.A zsűri javaslatára a hímzés, viselet, csipke, szőttes, nemez, bőr, fa, szaru-csont, hangszer, fazekasság, vas-fém, szalma, csuhé, gyékény, vessző, játék, ékszer, hímes tojás, mézeskalács kategóriában mintegy 450 kézműves alkotó és alkotó közösségek közel 1700 alkotását válogatták be a kiállításra.

A pályázatot a Hagyományok Háza, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége írta ki. A kiállítás rendezője a Hagyományok Háza.

A kiállítás rendezői: Beszprémy Katalin és Csupor István kurátorok, Ament Éva, Borbényi Éva, Csuporné Angyal Zsuzsa, Fülöp Hajnalka, Dr. Illés Károlyné, Pintér Piroska, Szabó Zoltán, TÓThALL FA Bt.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, TÁMOP-3.2.15-15


 

JEGYEK