Kiállítás

Láthatatlanul

A World Press Photo 2017 kísérő kiállítása 2017. szept. 22. - 2017. okt. 23.

Máté Bence természetfotós. 2010-ben Londonban, a Marvel of Ants (Árnyjáték) című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, "Az év természetfotósa 2010" (Wildlife Photographer of the Year) címet. Jelenleg a világverseny történetének legeredményesebb fotósa, az egyetlen eddigi induló, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is fődíjat kapott.

©Máté Bence
©Máté Bence

A Bridge Budapest nonprofit egyesület felmérése szerint a 9. legismertebb - Magyarországon élő - magyar külföldön. A közönség a Spektrum csatornán sugárzott háromrészes sorozatból, "a láthatatlan madárfotós" néven ismeri; ebben a műsorban a fotói készítésének kulisszatitkairól mesél. Számos eredménye mellett nemzetközi hírnevet a különleges kivitelezésű detektívüveges lesek tervezésével szerzett magának.

©Máté Bence
©Máté Bence

2006-ban természetfotós turizmusra épülő vállalkozásba kezd. Tanyát épít, ami néhány év múlva a legismertebb fotós helyszín lesz az európai lesfotósok körében. Sikerének titka, az újszerű, detektívüveges lesek, amik lehetővé teszik az élővilág zavarásmentes megfigyelését és fotózását. Bence leseiben a tökéletes fotózási körülményeken túl figyelmet kap a kényelem, és a luxuspanoráma. Ezek együtt, lényegesen megváltoztatják a lesfotózás gyakorlatát.

http://worldpressphotohu.info/matebence.html

Nyitvatartás (2017. szeptember 22. - október 23.)

Kedd, szerda, csütörtök és vasárnap: 10.00 - 18.00

Péntek, szombat, valamint október 22-én és 23-án: 10.00-20.00

Hétfőn zárva tartunk (Kivéve október 23-án)

Belépőjegyek:

Teljes árú belépő: 2100 Ft
Kedvezményes (diák, nyugdíjas) belépő: 1000 Ft
Családi jegy (1-2 felnőtt, 1-3 gyerek): 4400 Ft

A belépőjeggyel a Néprajzi Múzeum összes kiállítása megtekinthető.

SZÉP Kártyát (szabadidő: K&H, MKB, OTP), EDENRED kártyát (szabadidő) valamint Edenred (Ticket Culture/Sport) utalványt elfogadunk!

JEGYEK