Kiállítás

Nemes egyszerűség

KORTÁRS KÖZELÍTÉSEK 2. 2024. ápr. 16. - 2024. máj. 26.

Egy műfaj, végtelen megközelítési lehetőség – e szavakkal is jellemezhetnénk a múzeum 2022-ben megnyílt állandó tárlatát, a Kerámiateret. Sorozatunkban a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió szimpóziumának művészei szemszögéből tekintünk rá a gyűjtemény tárgyaira. A kiindulópont, az ihletőforrás minden esetben ez a több mint 3000 darabot számláló kiállítási anyag.

A sorozat második állomásaként Radics Márta keramikusművész alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

Helyszín: Kerámiatér (-2. szint)

Megtekinthető: 2024. május 26-ig

Radics Márta 1997-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola kerámia–porcelán szakán. Plasztikái a képző- és iparművészet egymásra hatását mutatják. Kialakításukkor a természeti és a kisebb építészeti elemek forma- és téralakító tulajdonságait tanulmányozza.

Munkáit hazai és nemzetközi kiállításokon is bemutatja, többek között Lettországban, Észtországban, Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Szlovéniában, Romániában és Törökországban. A 2018-ban megrendezett „Memory Box” Nemzetközi Kerámia Verseny díjaként 2019-ben önálló kiállítása nyílt a Mark Rothko Művészeti Központban, Lettországban. 2018-ban elismerő oklevelet szerzett Olaszországban, az 5. Nemzetközi Kerámia Biennálén, majd ugyanebben az évben I. helyezett lett kerámia kategóriában a Nemzetközi Miniatűrművészeti Biennálén, Romániában. 2023-ban, Lettországban a „Martinsons Award” Nemzetközi Kerámia Biennálén II. helyezést ért el, továbbá Miskolc Megyei Jogú Város neki ítélte a Kondor Béla Képzőművészeti Díjat. 2024-ben elismerő oklevelet kapott a Pécsi Kerámiaművészeti Triennálén.

JEGYEK