Múzeumpedagógia

Ecsettel, kamerával, ceruzával, filmmel

"Minden kocka érték" - Etnográfus kamerával: "Én voltam a gyalogfilmes" kamarakiállítás. 2013. szept. 1. - folyamatosan
Mindennapi életünk részévé vált a mozgóképek világa. Keszi Kovács László néprajzi filmes munkásságát még abban az időben kezdte (1939), amikor a filmes dokumentálás újdonság volt Magyarországon, különösen a népélet megörökítésében.

Finnországi tanulmányútja irányította figyelmét a mozgóképes dokumentálásra. A filmen rögzített jelenségek többet érnek a több száz oldalas népélet leírásoknál, hiszen minden apró mozzanatot, gesztust, érzelmet hitelesen tud rögzíteni a kutató. A múzeumi órán Keszi Kovács által készített archív néprajzi fotókkal, filmekkel, filmes eszközökkel ismerkedhetnek a diákok. Az emlékek feltárásában Keszi Kovács László lánya, K. Kovács Imola is segítségünkre lesz. A filmek és a kiállításban látható fotók megkönnyítik a diákok számára az egykori népélet megértését is. A filmeken láthatunk ma már nem gyakorolt népszokásokat, mesteremberek munkafolyamatait bemutató ?értékes? filmkockákat.

Múzeumi óránk segíti a diákok képértő és képalkotó képességének fejlesztését, az ember- és társadalomismeret tantárgy oktatását.
A foglalkozást Koltay Erika és Tari János vezeti.

A foglalkozást játék- és animáció-, valamint kommunikáció szakos diákok, egyetemisták szakmai képzéséhez különösen ajánljuk.

Időtartam: 90 perc
Ár: 800 Ft/fő
A Néprajzi Múzeummal együttműködési megállapodást kötött felsőoktatási intézmények diákjai számára 200 Ft/fő.

Információ
Koltay Erika múzeumpedagógus, koltay@neprajz.hu, 473-2439, 30-668-6614
A foglalkozásra előzetes bejelentkezés szükséges.

JEGYEK