Programok

MÉTA matiné - Húzzuk meg a farsang farkát!

2024. febr. 10. 10:30 - 12:30

A program fókuszában az alakoskodás, a beöltözés áll. Mert maskarába bújni, zenélni, táncolni, hangoskodni mind-mind egy jó farsangi mulatság része! A kérdés csak az, hogy állatos vagy emberes, esetleg ijesztő vagy vicces legyen? 

A válasz eldöntéséhez megmutatjuk, milyen farsangi tárgyakat, történeteket őriz a múzeum, valamint kiderül mire emlékeztetnek és hogyan inspirálhatnak ezek bennünket. Kiemelt figyelemmel tekintünk az egyik legnagyobb farsangi hagyományunkra, a mohácsi busójárásra, megismerkedünk a sokácok legendájával, tárgyi vonatkozásaival és történelmi múltjával. 

Legyünk részesei a varázslatnak, csalogassuk elő közösen a napsugarakat és űzzük el a telet énekkel, kereplőkkel, maskarával! Segítségünkre lesz Koroknai Szabolcs népzenész dudajátékával itt a Néprajzi Múzeumban!

Várunk Titeket!

Helyszín: Zoom című kiállító tér és a MÉTA tér (-2. szint)

A programot elsősorban 6-12 éves gyerekeknek és kísérőiknek ajánljuk!
A szülőknek a program ideje alatt lehetőségük van részt venni egy témához kapcsolódó tárlatvezetésen is a Kerámiatérben, a MÉTA Matinéra megváltott jegyeikkel.

A családi jegy felnőtteknek lehetőséget ad a szakmai tárlatvezetésre a Kerámiatérben és a matiné program zenei záróeseményére is.

Jegyvásárlás

 

JEGYEK