Programok

MÉTA MATINÉ a magyar kultúra napja alkalmából

Párhuzamosan zajló gyerek- és felnőtt programok a Néprajzi Múzeumban  2023. jan. 22. 10:30 - 12:00

GYEREKEKNEK (nagycsoport- alsó tagozat)

Ellentétek Szigete – múzeumpedagógiai foglalkozás 
Ajánlott korosztály: 6-12 év 

Egy derűs reggelen, bödönhajóra száll a szorgos legénység, hogy átevezze a ZOOM kiállítás tereit. Azonban a felhőtlennek induló kalandot egy hatalmas vihar teljesen átírja. 

Villámlások és mennydörgések közepette egy ismeretlen szigetre téved a hajótörést szenvedett társaság. Nincs mit tenni: új hajót kell szerezniük, hiszen másképpen nem jutnak haza. Ám nem szokványos helyre sodorta őket a zabolátlan áradat … Az Ellentétek Szigetén kell rendet teremteniük a hajósoknak, hogy segítséget kapjanak a szigeten lakó népektől. Kicsi-nagy, magas-alacsony, fekete-fehér… rejtőzködő ellentétpárok a műtárgyak mögött.
 

FELNŐTTEKNEK

Kerámiakultúrák. A magyar és nemzetközi kerámiakultúra változásai a kerámiafajták tükrében. Kurátori tárlatvezetés a Kerámiatérben 

Az épület főlépcsője mellett mintegy 4000 műtárgyat felvonultató lenyűgöző kiállításban és látványtárban a kerámia tárgyak a múzeum magyar és nemzetközi gyűjteményeiből kerülnek bemutatásra. A nyitvatartási időn túl is látogatható, ingyenesen. Aki végigböngészi a tárgyakat, benyomást nyer a múzeumi gyűjtőszenvedélyről, a tudományos feldolgozómunkáról és arról a végtelen számú témáról, amely a múzeumi tárgyakon keresztül tanulmányozható. 

 

Kedvezményes MÉTA MATINÉ jegy a magyar kultúra napján: 1000Ft/fő 

Jegyvásárlás online

Találkozópont: A kiállítótérben lévő, középső információs pultnál (-2. szint) 

JEGYEK