Programok

Betelt! | ArchitekTúra Kondor-Szilágyi Máriával + Inspiráló motívumok, avagy pillanatképek a 2023-as Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjából – tárlatvezetés

2024. márc. 5. 11:00 - 12:30

A tárlatot bemutatja: Kondor-Szilágyi Mária , Tasnádi Zsuzsa, Lőrincz Emőke, Mátrai Péter
 

A Néprajzi Múzeum új épülete különleges szerepet kapott a 18. Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjában. A 2023. május 20. és november 26. között itt látható REZIDUUM – The Frequency of Architecture című kiállítás fókuszába a Ferencz Marcel (Napur Architect) tervei alapján megvalósult architektúra és homlokzati díszítőelem került. A Kondor-Szilágyi Mária kurátor, Ferencz Marcel építész, Z. Halmágyi Judit építész, Mátrai Péter építész-zeneszerző és Haász Ferenc világítástervező által megálmodott tárlat erre épülő hang-, tér- és fényinstallációk együtteséből állt. A pavilonban mindennek az alapját, vagyis a Néprajzi Múzeum gyűjteményi anyagát a Tasnádi Zsuzsanna muzeológus és Lőrincz Emőke grafikus munkája nyomán született, műtárgyak ornamentikájából dolgozó és kreatív alkotásra ösztönző Motívumalkotó alkalmazás képviselte.
A program résztvevői Kondor-Szilágyi Máriával bejárhatják a múzeum épületét, majd az Alkotófolyamatok galériáján létrehozott Forrás és kreativitás című kamaratárlaton megismerhetik a Velencei Építészeti Biennálén bemutatott kiállítási projektet és bepillanthatnak Mátrai Péter, Tasnádi Zsuzsanna és Lőrincz Emőke munkáinak kulisszatitkaiba.

 

Helyszín: A Néprajzi Múzeum főépülete

Találkozási pont: A Néprajzi Múzeum Hősök tere felőli bejárata, információs pult

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

JEGYEK