Hírek

Péntek 60+ a Néprajzi Múzeumban

Márton nap és Advent között A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó kiállításban 2016. nov. 25.

Havonta egyszer, péntekenként látogatásra és kötetlen beszélgetésre invitáljuk Önöket a Néprajzi Múzeumba. Egy csésze tea és hozzá való sütemény mellett egy-egy kiállításról, vagy közelgő ünnepről lesz szó. Itt nem csak a múzeumi szakemberek adnak át izgalmas, érdekes információkat - kíváncsiak vagyunk a résztvevők személyes tapasztalataira, élményeire is a témákkal kapcsolatban. Kérjük, ha van személyes emlékük, történetük, osszák meg velünk! Hozzanak képeket, tárgyakat, írásos dokumentumokat, vagy meséljenek nekünk! Reméljük, hogy a nálunk töltött idő kellemes, egyben hasznos is lesz, nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2016. november 25. péntek, 14.00-16.00

Márton nap és Advent között. A magyar  nép hagyományos kultúrája című állandó kiállításban.

Állandó kiállításunk 13 terme a hagyományos paraszti életet mutatja be a 18. század végétől az első világháborúig terjedő időszakig. A foglalkozás első sorban az őszi paraszti munkák, szokások és a közelgő adventi időszak szemszögéből értelmezi a kiállítás tárgyait. Beszélgetünk a régi befőzésekről, gyertyagyújtásokról, karácsonyvárásról. Újbort is kóstolunk és viaszgyertyát díszítünk.

Vezet és beszélget: Sedlmayr Krisztina és Bodnár Kata

Belépődíj: 300 Ft  
Információ: Bodnár Kata, bodnar@neprajz.hu, 06-30-5588022 vagy 06-1-4732439
Cím: Néprajzi Múzeum, 1055, Kossuth tér 12.
Megközelítés: A Néprajzi Múzeum Budapest központjában, az Országházzal szemben található és számos közlekedési eszközzel megközelíthető.
Metró: Az M2-es (piros) metróvonalon utazva a Kossuth Lajos téri megállóig.
Villamos: A 4-es és a 6-os villamossal a Jászai Mari térig, majd 2-es villamossal a Szalay utcai megállóig vagy a Jászai Mari térig, majd gyalog a Falk Miksa utcán keresztül a Kossuth térig.
Trolibusz: 15-ös busszal a Szalay utcai megállóig, majd a Szalay utcán át a Kossuth Lajos térig. A 70-es és a 78-as trolival a Kossuth Lajos téri végállomásig.

 

JEGYEK