Hírek

„Menjünk mi is Betlehembe!”

Betlehemes Karácsonyváró Családi Nap 2016. dec. 10.

PROGRAM

10.30-11.00       A Papírbetlehem Pályázat eredményhirdetése: bemutató és díjkiosztó az aulában.

11.00-12.00      Zenés családi tárlatvezetés a Betlehem. „nagy dolgok a jászolnál történnek” című kiállításban Koltay Erika kurátor és az énekmondó, mesélő, muzsikus Keresztes Nagy Árpád közreműködésével. A kiállítási séta során megelevenedik a regölés, kántálás, turkajárás énekes-zenés hagyománya. Kicsik és nagyobbak ezúttal kipróbálhatják a bábtáncoltató betlehemezést is.

12.00-13.00       Regölés: Zörögtél már láncos bottal? Eljött az ideje a saját jókívánságok hangos megéneklésének! A zenés kíséretet a közönség és Keresztes Nagy Árpád biztosítja.

10.00-13.00       Fények-árnyak-betlehem: közösségi alkotásra, majd árnyjátékos előadásra invitáljuk a vendégeket. A rendhagyó workshop keretében elkészítjük a Néprajzi Múzeum nagyméretű, megvilágítható betlehemét, és az elkészített betlehemes figuráink segítségével rögtönzött árnyjátékkal idézzük fel a régi történetet.

10.00-14.00        Kézműves karácsonyváró: otthon is használható dekorációnak készítünk színes üvegképet, karácsonyi díszeket és az árnyjátékhoz betlehemes figurákat.

10.00-13.00        Süssük ki a karácsonyt!: karácsonyi keksz, ahogyan otthon készítik. Aki elhozza a kedvenc receptjét és szívesen megosztaná másokkal is, sorsoláson vesz részt, melynek díja egy üveg kiváló minőségű MÉZ! A kiválasztott recept alapján elkészítjük a múzeum ez évi karácsonyi kekszét, természetesen meg is kóstoljuk. Receptcsere!

Kedvezményes programjegy, mellyel a Múzeum állandó és időszaki kiállításait is megtekinthetik: 700 Ft/fő

JEGYEK