Hírek

Kutatás az Etnológiai Archívum gyűjteményeiben

2022. szeptember 15-től a csütörtöki napokon, 10-16 óra között fogadjuk a kutatókat

A gyűjtemények költöztetése lezárultáig az Etnológiai Archívum kutatószolgálata 2022. szeptember 15-től, hetente a csütörtöki napokon, 10-16 óra között fogadja a kutatókat, melynek során a kéziratgyűjtemény, fényképtár, hangtár, képarchívum és mozgóképtár cédulakatalógusait, gyűjteményi adatbázisát lehet helyben kutatni.

A gyűjtemények jelenleg külső raktárban találhatóak, ezért a kéziratok, rajzok, nyomatok kutatáshoz a dokumentumok adatait/kérőlapját a tervezett kutatás előtt legkésőbb egy héttel, csütörtökön, 16 óráig kérjük leadni a kutatóteremi munkatársunknak vagy elektronikusan elküldeni az archivum@neprajz.hu címre. Csak ebben az esetben tudjuk biztosítani a kért dokumentumok következő hét csütörtökén történő megtekintését!

A Kutatószolgálat - Archívumi kutatóterem helye a Néprajzi Múzeum új épülete: Budapest 1146, Dózsa György út - Ötvenhatosok tere, 35 szám, Damjanich utca felöli oldal 2. emeletén van, a látogatói lifttel közelíthető meg.

Saját eszközzel történő fotózásra van lehetőség (a fotózható anyagok közül kivételt képeznek a fényképgyűjtemény leírókartonjai), melyhez a kutatói fotójegyet a múzeum pénztárában lehet megvásárolni 2000 Ft/nap áron.  

Az Etnológiai Archívum online állományai (http://gyujtemeny.neprajz.hu/neprajz.start.php) oldalon kutathatók.

Digitális másolatok rendelése továbbra is lehetséges az online állományokból az archivum@neprajz.hu e-mail címen a megfelelő űrlapok kitöltésével (https://neprajz.hu/gyujtemenyek/reprodukcios-szolgaltatasok.html).

JEGYEK