Kiállítás

Néprajzi Múzeum 150. Képek - tárgyak - események

A Néprajzi Múzeum 150 éves történetét bemutató interaktív digitális kiállítás 2023. márc. 5. - folyamatosan
A Néprajzi Múzeum 2022-ben ünnepelte 150 éves évfordulóját, amely alkalomból a MÉTA térben megjelenő Néprajzi Múzeum 150. Képek, tárgyak események című digitális interaktív kiállítás is elkészült.
 
A digitális kiállítás a Néprajzi Múzeum történetének minden egyes évéből egy vagy több eseményt, történést emel ki. Új épületek, költözések, kiállítások, jeles személyek, kiemelkedő gyarapodások, gyűjtések, terepmunkák, múzeumi tudományos teljesítmények vagy egyszerű hétköznapi események képei elevenednek fel a különböző időszeletekben. Az 1871 és 2022 között eltelt időszak Magyarország és az emberiség történetében a magasztos események mellett a tragikus történések sorozta is, amely a múzeumi időben is látványosan tükröződik. Az interaktív digitális kiállítás különböző korok múzeumi eseményeinek felfedezésére invitálja az érdeklődőket, vagyis egy 150 éves időutazásra.

A digitális kiállítás folyamatosan nem látható, óránként váltakozik a Bekötik a fejét című pop-up kiállítással. Igény szerint átkapcsolható, kérjük forduljon a frontszemélyzethez!

Helyszín: MÉTA tér
 

A kiállítás kurátorai:

Bata Tímea
Fülöp Hajnalka
Granasztói Péter
Mészáros Borbála
Móser Tamás
Paréj Gabriella
Tasnádi Zsuzsanna
Szabó Magdolna
Tihanyi Anna

Projektvezető:
Granasztói Péter

Kommunikáció:
Berényi Marianna

Külön köszönet:
Csorba Judit, Horváth Kinga

Digitális alkalmazásfejlesztés: Brisc – Magic Wall
Project Manager: Medgyesi-Frank Katalin

JEGYEK