Hírek

Mozaik Múzeumtúra a Múzeumok Éjszakáján!

Nyomkereső játék, zenés tárlatvezetés és a WindSingers vokálegyüttes koncertje várja a fiatalokat 2017. jún. 24.

A Múzeumok Éjszakáján, június 24-én programunk “otthonában”, a Néprajzi Múzeumban várunk Benneteket! Szuper ajándékokkal, játékokkal, és koncerttel is készülünk Nektek a múzeumok egyik legfontosabb ünnepén!

17 órától Nyomkereső játékunkon vehettek részt, ahol egy akadálypályán haladhattok végig az állandó és időszaki kiállításokban, közben pedig szellemi és ügyességi fejtörőket kell megoldanotok. A játék megfejtői különleges, Mozaik Múzeumtúrás ajándékcsomagban részesülnek, szerintünk érdemes lesz benevezni a túrára! A részvételt iskolás múzeumbarátoknak ajánljuk.

Ahány ház, annyi gitár: a kicsit nagyobbaknak rendhagyó épülettörténeti vezetésünkre lesz érdemes lesz benevezniük, hiszen a Néprajzi Múzeum impozáns épületében számtalan meglepetés vár mindenkit! A Múzeumok Éjszakája alkalmából ráadásul a vezetés igencsak különlegesnek ígérkezik: improvizatív zenei aláfestéssel gyönyörködhettek az építmény részleteiben, s szabadon értelmezünk majd egy-egy kiállítási tárgyat. A túrát Lovas Judit vezeti, a zenei aláfestésről pedig Singh-Bahadur Áron gondoskodik.

Az épületbeli kalandozások után zenei vizekre evezünk tovább: 20.40-től a múzeum aulájában ugyanis a WindSingers vokálegyüttest hallhatjátok! Az 5 énekesből álló formáció ezen az estén a Jazz Evolution nevű előadását hozza el az aulában felállított színpadra, amellyel garantáltan mindenkihez közelebb hozzák a jazz műfaját! A koncerten a stílus különböző korszakaiból hallhattok jeles műveket, mindezt újragondolva, a capella előadásban. Mindeközben pedig kedvetekre bámészkodhattok az aula csodás freskóiban, kell ennél több?

JEGYEK